Kumla bostäder

Våra tvättstugor

Rent och fint i tvättstugan!

När du flyttar in till Kumla Bostäder ringer du till felanmälan för att boka en tid med fastighetsskötaren som ska visa hur tvättstugan fungerar samt gå igenom de regler som finns. Efter visningen får du kvittera ut en bokningscylinder eller ”tagg”.

Tvättider
Du får utnyttja tvättstugan de tider som står uppsatta på bokningstavlan. Den tid du önskar tvätta bokar du med din bokningscylinder alternativt på elektronisk väg med en elektronisk nyckel, så kallad "tagg", där sådant system finns. När din tvättid är över ska allt vara klart, även städningen. Har du bokat en tid så är det din tid under hela tvättpasset. Det är viktigt att hålla sina tider och respektera andras.

Grovtvättstuga
I de större bostadsområdena finns grovtvättstuga. Där kan du tvätta större gods som mattor, sängkläder, madrasskydd etc. Ring 019-58 88 00 för att ta reda på att nyckel finns tillgänglig. Nyckeln kvitteras ut hos kundtjänst på Spannmålsgatan 4

Städning i tvättstugan
När du ska göra rent – börja gärna med luddfiltret i torktumlaren. Se till att inget utspillt tvättmedel finns kvar i tvättstugan och torka ur tvättmedelsfacken i tvättmaskinen. Allt runt omkring dig ska vara rent. Golvet i både tvättstuga och torkrum ska sopas eller skuras och bänkarna torkas av. Du behöver inte ta med eget städmaterial när du ska göra rent efter dig, utan det håller Kumla Bostäder med. Men tyvärr händer det att städmaterial försvinner. Var vänlig och gör en felanmälan om något saknas.

Avfall lämnas i närmaste Miljörum, t ex tvättmedelsförpackningar, sköljmedel. Ludd från torktumlare slängs i soptunna för övrigt avfall.

Ansvar och hänsyn
Du ansvarar själv för skador på maskiner och övrig utrustning som orsakats av slarv, vårdslöshet eller att instruktioner inte följts.

Rök- och djurfri
Tvättstugan är rökfri. Djur får inte följa med in i tvättstugan. Du som har djur bör också tänka på att ta bort eventuella djurhår som kan bli kvar i tvättmaskinen.