Kumla bostäder

Lämna ett bidrag till Fritidsbanken!

Snart kan du låna gratis

Kumla kommun har nu börjat samla in saker till en framtida Fritidsbank och vi på Kumla Bostäder vill så klart vara med och bidra.

Runt om i Sverige finns det mängder av sport- och fritidsutrustning som sällan eller aldrig används. Det kan vara skridskor som blivit urväxta, skidor som är för korta eller fotbollsskor som spelat sin sista match. Vi på Fritidsbanken tar tacksamt emot all utrustning och lånar ut den gratis till andra personer. I vissa kommuner finns det även återvinningscentraler som samlar in prylar åt Fritidsbanken.

Den utrustning som skänks till Fritidsbanken gås igenom noga. Om något är trasigt försöker vi att reparera det, annars lämnas det vidare till återvinningen efter att vi har plockat av eventuella reservdelar. Alla artiklar får ett id-nummer och registreras.

På Fritidsbanken kan man låna allt från en komplett slalomutrustning till innebandyklubbor och tremanstält. Vad som finns i sortimentet skiljer sig från ort till ort och beror på vad vi har fått in. Alla får låna och allt är gratis – det ruckar vi aldrig på. Utrustningen är begagnad, men oftast i väldigt fint skick. Lånetiden är 14 dagar och tanken är att man enkelt ska kunna prova på olika fritidsaktiviteter utan att det kostar något.

Läs mer om Kumlas arbete för att kunna öppna en fritidsbank på www.kumla.se/fritidsbankenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster