Kumla bostäder

Våren är snart här: Vi påbörjar sandupptagningen, alla zoner är klara!

Sandupptagningen beräknas ta fyra veckor

Dags att börja sopa upp sanden i våra bostadsområden, när kommer vi till ditt område?

Uppdatering 2019-04-23: Zon 4 och 5 är nu klart!

Uppdatering 2019-04-05: Zon 3 är nu klart!

Uppdatering 2019-04-04: Zon 2 är nu klart!

Uppdatering 2019-03-29: Zon 1 är nu klart!

Nu när våren äntligen börjar närma sig är det dags för oss att börja ta upp all sand som ligger i våra områden. Vi kommer att starta i slutet av den här veckan och arbetet förväntas pågå under fyra veckor (beroende på vädret).

Vi utför först en "grovsopning". Där tar vi bort mycket av sanden på alla asfaltsytor. Därefter kör vi på med utblåsning av sand från gräsmattor och andra ytor som inte grovsopningen kommer åt. Efter detta gör vi en finsopning. Under arbetet kan det dammas en hel del.

Körordningen för 2019 ser ut enligt följande:

  • Zon 1: Norra Kungsvägen, Köpmangatan (centrum), Hagendalsvägen, Odengatan, Marielundsgatan, Vattugatan, Götgatan, Sveavägen, Tallbogatan, Hammargatan, Kyrkogatan (centrum)
  • Zon 2: Skolvägen, Sturegatan, Kvarngatan, Villagatan, Stenevägen, Parkgatan, Råbergagatan, Stationsgatan
  • Zon 3: Carléns väg, Frejgatan, Bragevägen, Sleipnergatan, Konvaljgatan, Hagagatan, Södergatan, Sörbyvägen, Skogstorpsgatan
  • Zon 4: Andréns väg, Von Rosensteins väg, Franzéns väg, Köpmangatan, S:t Torgils väg, Kyrkogatan (nr 32) och Spannmålsgatan
  • Zon 5: Klockarbacken, Korstagatan, Hemvägen, Willéngatan

Vi kommer att arbeta med en zon i taget och denna sida uppdateras så fort vi är klara med en zon. På så sätt kan ni följa arbetet och förhoppningsvis får ni lättare en uppfattning om när vi kommer till just ert område/gata.

OBS! Planeringen kan komma att ändras på grund av vädret till exempel.