fbpx
Välj en sida
  1. Hem
  2. Sök ledigt
  3. Bostad - så här söker du

Bostad – så här söker du

För att kunna söka lägenhet och teckna avtal hos Kumla Bostäder måste du ha fyllt 18 år. För våra 55+ boende måste du ha fyllt 55 år och för att söka boende till vårt trygghetsboende måste du ha fyllt 70 år.

För att anmäla ditt intresse på en lägenhet loggar du in på Mina sidor och gör din ansökan. Tänk på att ständigt hålla dina uppgifter om inkomst, antal familjemedlemmar, adress m.m.Mobil med bankid

Efter att anmälningstiden gått ut skickar vi erbjudanden till dem som har högst köpoäng och uppfyller vår hyrespolicy. I erbjudandet finns det även information om hur du går tillväga för att titta på bostaden.

På Mina sidor tackar du ja eller nej till bostaden. Svarar du nej 5 gånger på ett kalenderår spärras du från att söka nya lägenheter i sex månader. Svarar du inte alls på erbjudande 5 gånger spärras du också i sex månader.

Vi kontaktar dig som tackat ja till ett erbjudande i turordning efter köpoäng. Blir bostaden din ska du teckna avtal inom 3 arbetsdagar. Enklast är att signera ditt hyreskontrakt med Mobilt BankId. När du skriver ditt kontrakt vill vi ha en kopia på ditt uppsagda nuvarande kontrakt alternativt kopia på köpebrev för din befintliga bostad.

När du tecknat avtalet för din bostad nollställs dina köpoäng och du börjar då om från början med att samla nya poäng.