fbpx
Välj en sida
  1. Hem
  2. Om Kumla Bostäder
  3. Same Unknown

Same Unknown

Konstnär: Ann-Sofi Sidén
Plats: Marielundsgatan 4

Bara som gående i en riktning får man syn på Ann-Sofi Sidéns fascinerande husgavel med 78 m2 väggskulptur i 750 keramikplattor, på byggnaden som bär adress Marielundsgatan 4: den ser mycket spännande ut, för vilka är alla de där människor som klättrar upp för väggen och varför gör de det? Ack nej, det ser snarare ut som om de glider nerför en metallstolpe… dock inte i panik: de verkar snarare någon slags figuranter – Men ändå – det okända väntar oss alla i tidens flykt. Sådant påminner mig om de metallstolparna som tidigare använts på en brandstation, där varje minut räknas.

Konstnären Ann-Sofi Sidén dras till speciella och utsatta karaktärer: alla mina studier av människor och tillstånd ser jag som en väg eller inspirationskälla till den slutgiltiga skulpturen. Människor som står ut, säger hon, gör oss tydliga. De speglar oss andra och vår natur.

I hennes konstverk överlämnar hon ett intryck åt åskådaren som får hitta en egen reaktion till ämnet.  Titta gärna en gång till på konstverket, är det plötsligt som om rörelsen har stannat, som om pusslets motiv och liv har frusits ner, som om alla vilar sig och tittar på mig: hur kommer din dag att se ut? vart är du på väg? Se dig omkring och var försiktigt! (2011)