fbpx
Välj en sida
  1. Hem
  2. Om Kumla Bostäder
  3. Så här jobbar vi med social hållbarhet

Så här jobbar vi med social hållbarhet

Kumla Bostäder vill skapa en trygg miljö för alla som bor och verkar i Kumla. Att ta ett socialt ansvar är lika viktigt för oss som att förvalta och utveckla våra fastigheter.

Nedan följer några exempel på aktiviteter som vi på Kumla Bostäder är delaktiga i:

Miljödag och eldsjälar

Tillsammans med våra hyresgäster i olika områden hittar vi på aktivieter och slår samtidigt ett slag för miljön. Hur kan vi långsiktigt hjälpas åt för få en bättre framtid för nästa generation och hur kan vi på kort sikt hjälpas åt för att få en mer trivsam miljö i våra miljörum?

Ett antal frivilliga hyresgäster har blivit våra ”Eldsjälar”. De hjälper oss att utbilda och informera våra hyresgäster hur man ska sortera på rätt sätt. Vill du hjälpa till? Kontakta oss på kundtjänst på telefon 019-58 88 00

Gårdsmöten

När våren kommer vill vi finnas där våra hyresgäster finns. Håll därför utkik i brevlådan, rätt vad det är kommer vi till din gård och grillar korv, samtalar och kollar av vad som är bra och kan förbättras i just ditt område. Här har du chans att påverka ditt boende och berätta för oss vad som kan bli bättre både vad gällande inomhusmiljön och ute på gården!

Boskola

Tillsammans med SFI genomför vi en så kallad Boskola. Här informerar och visar vi vad det är viktigt att veta och kunna som hyresgäst i ett bostadsbolag. Det innehåller både teoretisk och praktisk information. Vill du ha en egen genomgång? Kontakta oss på Kundtjänst på nummer 019-58 88 00.

Goda Grannar och trapphusmöten

Vi vill att du ska trivas både hos oss och med dina grannar. För att berätta vad som förväntas av dig som hyresgäst och som granne genomför vi så kallade Trapphusmöten. När det är dags för ditt område kommer det en inbjudan i din brevlåda.

Olovlig andrahandsuthyrning

Det råder idag stor bostadsbrist i Sverige. När du fått ett kontrakt hos oss betyder det också att det är du som ska bo i lägenheten.  Om du låter någon annan bo i din bostad och du själv inte bor där kan det vara straffbart. För att låta någon annan bo i din lägenhet måste du ha fått ett skriftligt godkännande från oss. Reglerna för att få göra detta är strikta. År 2020 kom en ny lag som innebär att olovlig andrahandsuthyrning kan leda till fängelse.

Läs med om andrahandsuthyrning här

Sena betalningar

Ibland förändras livet och oförutsedda saker sker och det kan ibland leda till ekonomiska svårigheter. Blir du sen med hyran kontaktar vi dig för ett möte med syfte att hjälpa till och se till att skulden inte blir för hög. Detta gör vi i all välmening och för att kunna hjälpa dig. Kanske blir du hjälpt av en avbetalningsplan? Ta därför kontakt med oss så snart du märker att du har problem att betala hyran. Låter du det gå för långt kan det leda till att du blir av med din bostad, och det vill ju varken du eller vi.

Ovanstående aktiviteter är ett axplock av det som vi som allmännyttigt bostadsbolag gör, men självklart gör vi mycket mer än så. Tillsammans kan vi åstadkomma så mycket.