fbpx
Välj en sida
 1. Hem
 2. Du som bor hos oss
 3. Tvättstuga, grovtvättstuga

Rent och fint i tvättstugan!

När du flyttar in till Kumla Bostäder ringer du till vårt växelnummer (019-58 88 00) för att boka en tid med personal från oss som visar hur tvättstugan fungerar samt går igenom de regler som finns. Efter visningen får du kvittera ut en bokningscylinder eller ”tagg” för att få tillgång till tvättstugan.

Den här filmen är bara två minuter lång men den förklarar på ett bra sätt hur det ska fungera i en tvättstuga. Ta dig gärna tid att titta på den!

 

Tvättider

Du får utnyttja tvättstugan de tider som står uppsatta på bokningstavlan. Den tid du önskar tvätta bokar du med din bokningscylinder alternativt på elektronisk väg med en elektronisk nyckel, så kallad ”tagg”, där sådant system finns. När din tvättid är över ska allt vara klart, även städningen. Har du bokat en tid så är det din tid under hela tvättpasset. Det är viktigt att hålla sina tider och respektera andras. I de fastigheter där det finns en digital bokningstavla kan du boka din tvättid via Mina Sidor!
Tänk på att värna om miljön och överdoserain tvättmedlet!

Grovtvättstuga

I de större bostadsområdena finns grovtvättstuga. Där kan du tvätta större gods som mattor, sängkläder, madrasskydd etc. Ring 019-58 88 00 för att ta reda på att nyckel finns tillgänglig. Nyckeln kvitteras ut hos kundtjänst på Spannmålsgatan 4.

Grovtvättstuga finns på följande ställen:

 • Kvarngatan 28
 • Skolvägen 9
 • Kvarngatan 23
 • Andréns väg 8
 • Franzéns väg 8
 • Franzéns väg 14
 • Klockarbacken 8
 • Klockarbacken 38
 • Köpmangatan 10
 • Vattugatan 3

Städning i tvättstugan

När du ska göra rent – börja gärna med luddfiltret i torktumlaren. Se till att inget utspillt tvättmedel finns kvar i tvättstugan och torka ur tvättmedelsfacken i tvättmaskinen. Allt runt omkring dig ska vara rent. Golvet i både tvättstuga och torkrum ska sopas eller skuras och bänkar + tvättmaskiner torkas av. Du behöver inte ta med eget städmaterial när du ska göra rent efter dig, det tillhandahåller vi med. Tyvärr händer det att städmaterial försvinner. Var vänlig och gör en felanmälan om något saknas.

Avfall lämnas i närmaste miljörum, t ex tvättmedelsförpackningar, sköljmedel mm. Ludd från torktumlare slängs i soptunna för övrigt avfall.

Ansvar och hänsyn

Du ansvarar själv för skador på maskiner och övrig utrustning som orsakats av slarv, vårdslöshet eller att instruktioner inte följts.

Rök- och djurfri

Tvättstugan är rökfri. Djur får inte följa med in i tvättstugan. Du som har djur bör också tänka på att ta bort eventuella djurhår som kan bli kvar i tvättmaskinen.