fbpx
Välj en sida
  1. Hem
  2. Du som bor hos oss
  3. Parkering - så här söker du

Parkering – så här söker du

Du söker själv eller anmäler intresse för den parkering eller det garage du är intresserad av. Du måste vara 18 år för att kunna söka lediga parkeringsplatser och teckna avtal. Det är kontraktsinnehavaren för den som har bostad hos oss på Kumla Bostäder som kan söka ledig parkeringsplats eller garage.

För att kunna söka parkeringsplats måste du vara registrerad i vår bilkö. Det är två separata köer; en för parkeringsplatser och en för bostäder. När du gjort din registrering får du en köpoäng per dag. För att registrera dig i vår bilkö kontaktar du Kumla Bostäders Kundtjänst på telefon 019-58 88 00.

I första hand gäller en parkeringsplats per lägenhet. Om det finns fler outhyrda parkeringsplatser i området kan man då söka en extra. Den hyresgäst som inte har någon parkeringsplats har förtur framför den som redan har en.

I de fall då 2 sökande med samma poäng hamnar först i kön så gäller köpoäng för bostadskö.

Moms på parkering och garageplats

Vi följer skatteverkets regler och lägger på 25% moms på månadshyran för parkering och garageplats som inte ligger i det område där du bor. Detsamma gäller för de som inte hyr en bostad hos Kumla Bostäder. Kumla Bostäders hyresgäster har alltid förtur till en parkering framför de som inte bor hos Kumla Bostäder.

Parkeringsplats

Parkeringsplatser finns i anslutning till alla våra bostäder. I vissa områden finns även parkeringsplats med motorvärmare. 

Garage

I några av våra områden finns kall- och varmgarage. I vissa områden finns även carport. 

Laddplatser

I dagsläget har vi fyra laddplatser att erbjuda och dessa återfinns i kvarteret Urmakaren vid Sveavägen. Lediga laddplatser publiceras här på hemsidan på samma sätt som vanliga parkeringsplatser och garage. 

Lediga parkeringsplatser