fbpx
Välj en sida

S:t Torgils väg, ROT-renovering och påbyggnad

Äntligen ska vi komma igång med ROT-renoveringen av S:t Torgils väg!Logga Fokus S:t Torgils
Här kommer vi att uppdatera med information som kan vara bra att känna till,
både för dig som bor i området men även för andra Kumlabor.

Antal lägenheter som ROT-renoveras: 97
Antal nyproduceradelägenheter: 27
Inflytt första etappen (S:t Torgils väg 11-15): Januari till mars 2021
Inflytt andra etappen (S:t Torgils väg 5-9): Sommaren 2022

Byggkran och byggnadsställning   Lägenhetsväggar  Byggkran och byggnadsställning  Hisschakt

Snart börjar man gjuta väggar till de två nya trapphusen som ska byggas mellan S:t Torgils väg 11-13-15. S:t Torgils väg 13 får en påbyggnad på två våningar. Här kommer det finns sex stycken nyproducerade lägenheter på 4 ROK i etage!

Ljusa och moderna lägenheter med härlig utsikt!

 

Projektets utveckling, skriven av ombyggnadssamordnare Jaana

Uppdatering v 37:

Jaana har skrivit några rader om vart projektet befinner sig just nu. Varsågod att läsa och uppdatera er på det senaste!
Månadsbrev september

Uppdatering v 36:

Efter sommaruppehållet har nu samrådsmötena återupptagits. Läs förra veckans anteckningar här:
Samrådsmöte

Personer som dricker kaffe och har möte utomhus

Så här trevligt hade samrådsgruppen på mötet i juni! Numera hålls mötena utomhus för att alla ska känna sig bekväma och kunna hålla avstånd till varandra.

Uppdatering v 34:

ROT-renoveringen av S:t Torgils väg har startat upp igen efter några veckors semesteruppehåll. 

Under vecka 34–vecka 39 fortsätter arbetet med uppförande av nya trapphus; med armering samt byggnation av våningsplan och väggar. Arbetsdagarna för Asplunds Bygg under dessa veckor bli längre: vardagar 07,00–19,00  och lördagar 08,00-17,00.  

Måndag vecka 34 (ev) och torsdag vecka 37 kommer dessutom arbetsuppgifter utföras  som gör att det kommer att låta extra högt under dagtid. 

Hisschakt

Uppdatering v 30:

Just nu är det sommarstängt på bygget.
Innan man stängde för semestern togs skorstenen ner mellan S:t Torgils 11 och 13.

Husfasad med skorsten och bilparkering i förgrunden                  Byggställning och husfasad

Från vecka 32 och framåt planeras följande arbetsinsatser:
S:t Torgils 15: Spackling och grundmålning. Kök kommer och ska installeras. Väggar ska upp i påbyggnadsdelen. Hängrännor och diverse plåtarbeten.
S:t Torgils 13: Rumsbildning och installationer, el, rör och ventilation. Gipsning av väggar och montering av fönster på påbyggnaden.
S:t Torgils 11: Håltagning. Förberedelse av installationer. Fönstermontage påbyggnaden.

Husfasad med påbyggnad            Byggnadsställning och huskroppar

Påbyggnaden på S:t Torgils väg 15 kommer medföra tre stycken nya lägenheter på 2 ROK. Balkongen som byggs ut mot Andréns väg bjuder på en härlig utsikt!

Vepa på fasad         Byggnadsställning på fasad

Uppdatering v 25:

Samrådsgruppen har haft möte (ute i solen och Covid-anpassat). Man kan konstatera att byggnationen går framåt och det både hörs och syns! Nedan finns anteckningar från mötet att läsa samt ett informationsbrev inför sommaren från ombyggnadssamordnare Jaana.

Samrådsmöte

Informationsbrev inför sommaren

Uppdatering v 17:Byggnadsställning fasad S:t Torgils väg

Nu finns informationsbrevet för april från vår
ombyggnadssamordnare Jaana att läsa här på hemsidan
Det händer massor i projektet nu och det är kul. Ta en promenad och kolla in bygget nu när vädret är så fint!

Informationsbrev april

Uppdatering v 12:

Ombyggnadssamordnare Jaana har skrivit ihop en lägesrapport för projektet.

Uppdatering v 9:

Samrådsgruppen har haft möte. Läs anteckningarna här. Samrådsmöte 27 februari 2020

Uppdatering v 8:

Meddelande från vår ombyggnadssamordnare Jaana som har skickat ut följande meddelande till de hyresgäster som fortfarande bor kvar i kvarteret:

Hej!

Nu har samtliga hyresgäster evakuerats/flyttat från S:t Torgils väg 11-15 och de trapphusen är med andra ord tomställda. Därmed kommer ROT-renoveringen igång ordentligt och istället för att börja med ett trapphus så blir hela S:t Torgils väg 11-15 ett arbetsområde. Ett hus i taget, inkl påbyggnad, kommer därefter att färdigställas. S:t Torgils väg 15 blir klart först med en beräknad arbetstid på ca 1 år.

Kontakta mig gärna för mer information om hyror, flytthjälp, ersättningar eller för övriga frågor. Nyheter om S:t Torgils väg publiceras även på vår nya hemsidas förstasida, på www.kumlabostader.se

Tack för fint samarbete så här långt! Det är roligt att gå till jobbet när man får möta så trevliga hyresgäster.

Med vänlig hälsning

KUMLA BOSTÄDER AB                                                                                    

Jaana Ekeblom
Ombyggnadssamordnare
Tel 019-58 88 15

Uppdatering v 4:

Årets första samrådsmöte har ägt rum. Läs anteckningarna från mötet.
Samrådsmöte.

Uppdatering v 51:

Projektledaren Janne och ombyggnadssamordnaren Jaana har haft rimstuga på kontoret och bifogar följande hälsning till alla berörda av ombyggnationen. God jul!

Julhälsning

Uppdatering v 48:

Projektet börjar nu form och man kan se att stängsel och byggmaterial börjar komma på plats, kul att det är igång! Följande information har delats ut till de hyresgäster som fortfarande bor kvar.

Hyresgästinformation 29 november 2019

Uppdatering v 45:

Igår hade samrådsgruppen möte och ni kan läsa anteckningarna som fördes på mötet här

Uppdatering v 36:

Igår hade samrådsgruppen möte och ni kan läsa anteckningarna som fördes på mötet här

Uppdatering v 34:

Medan det fina vädret håller i sig passar vi på att bjuda in till en grillkväll onsdagen den 28/8.
Välkomna! Inbjudan

Uppdatering v 25:

Samrådsgruppen har genomfört ett andra möte. Här finns anteckningarna från mötet att läsa. Ni hyresgäster som bor på S:t Torgils väg 15 och S:t Torgils väg 11 kommer kontaktas under sommaren för genomgång av ritningar och hyror. Men alla är förstås som alltid välkomna att höra av sig med frågor eller boka tid för möte.

Glad Midsommar önskar Jaana

Uppdatering v 19:

En samrådsgrupp kring ROT-renoveringen av S:t Torgils väg har bildats och ett första möte har genomförts. Samrådsgruppen består av hyresgäster och representanter från Kumla Bostäder och Hyresgästföreningen. Här finns anteckningarna från mötet att läsa

Uppdatering v 10:

Förra veckan genomfördes ett första informationsmöte för hyresgästerna på S:t Torgils väg.
Här finns anteckningarna från mötet att läsa

Uppdatering v 8:

Nu bjuder vi in till ett första informationsmöte för er som bor på S:t Torgils väg. Läs inbjudan här

Uppdatering v 5:

I december skickades en enkät ut till alla boende på S:t Torgils väg. Vi har nu fått in ett antal svar om vilka förväntningar och önskemål som finns när det gäller ny standard på lägenheterna och på utemiljön. Tack för era svar, som vi nu kommer att sammanställa!

Internt har vi samtidigt haft förstudiemöten dvs vi går igenom vilka krav vi har när det gäller energi, teknik, el, storlekar och standard. Vi vet nu att ingen hyresgäst kan bo kvar i sin lägenhet under renoveringen, men vi planerar att erbjuda en tillfällig bostad inom området.

Alla berörda hyresgäster kommer att bjudas in till ett informationsmöte i slutet av februari.

/Jaana

Uppdatering v. 46

Nu har upphandlingen slutförts och det står nu klart att det blir ByggTema som kommer att utföra renoveringen av S:t Torgils väg. Det första man gör är att tillsammans med byggprojektledare Peder Wilhelmsson kalkylera och göra en förstudie för att bestämma hur renoveringen ska genomföras och om man till exempel ska bygga på fler våningar så som bygglovet tillåter. Detta kommer att ta ett antal månader och man räknar med att i februari 2019 ha besked att ge till framförallt hyresgästerna i området.

Rekryteringen av ombyggnadssamordnare är avslutad och tjänsten är tillsatt av Jaana Ekeblom som idag jobbar som uthyrare hos oss. Hon börjar sin tjänst efter årsskiftet och kommer att vara länken mellan projektet och hyresgästerna.

Jaana och Peder kommer att bjuda in alla berörda hyresgäster till ett informationsmöte i februari för att berätta om den kommande renoveringen och hur det kommer att gå till.

Uppdatering v.36:

I detta nu, via upphandling, söker vi en partner att genomföra planerad renovering tillsammans med. Tillsammans genomför vi därefter en förstudie med syfte att klargöra på vilket sätt vi genomför denna renovering på bästa sätt för alla parter. Vi kommer även att rekrytera en Ombyggnadsvärd som kommer att vara hyresgästernas kontaktperson under hela renoveringen. Med stor sannolikhet kommer vi ej påbörja någon renovering innan årsskiftet utan endast planera densamma för att starta under kvartal 1 2019. Dock återkommer vi med mer information under hösten, inte minst för att presentera vår Ombyggnadsvärd.