fbpx
Välj en sida

S:t Torgils väg, Projektets utveckling

Skriven av ombyggnadssamordnare Jaana

Kvartal 2 2022:

1 juni närmar sig med stormsteg och det innebär att alla lägenheter snart är inflyttade. Ett brev till nya och befintliga hyresgäster har gått ut och finns att läsa här. Bifogar också några foton här så ni kan se hur fint det blir i området!
Informationsbrev

Lekplats Tulpaner vid sittbänk

Trapphus med öppen innerdörr  Hall inne i lägenhet

Kvartal 1 2022:

Kvarteret går verkligen från klarhet till klarhet! Så roligt att se området växa fram och nya hyresgäster flytta in allteftersom det blir klart. 1 mars flyttade det första hyresgästerna in i etapp 2 och under våren fyller vi resten av fastigheten. Vi är också på gång med utemiljön.Miljövärdar stående i en entréport

Miljörummen har varit lite av ett bekymmer och där har vi fått hjälp av några hyresgäster från första etappen som nu är våra miljvärdar. Tanken är att de ska hålla lite extra koll i miljörummen och samtidigt instruera nya hyresgäster om hur man sorterar och håller ordning i miljörummen. En aktivitet arrangerades i februari där vi bjöd på fika och introducerade miljövärdarna. Under våren följer vi upp med ytterligare informationsmöte och vi fortsätter fräscha upp miljörummen.

Aktivitet miljörum februari
Information januari

Julhälsning

Uppdatering v 48:

Vad händer på bygget fram till jul? Och vad sas på samrådsmötet förra veckan? Svaren hittar du i samrådsprotokollet!

Samrådsprotokoll

Uppdatering v 45:

Jaana och gänget på Asplunds Bygg jobbar vidare med etapp 2 på S:t Torgils väg. Informationsbrev till hyresgästerna med senaste nytt har delats ut.

S:t Torgils uppdatering november

Uppdatering v 37:

Hösten knackar på och ett nytt nyhetsbrev till befintliga hyresgäster i kvarteret har delats ut. Finns även att läsa här så klart.

St Torgils hösthälsning 2021

Uppdatering v 29:

Tiden rusar iväg och helt plötsligt är det sommar! Hyresgästerna som flyttade in under våren har nu kommit i ordning i sina lägenheter och i omgivningen. Vi på Kumla Bostäder har fokuserat på att hjälpa nya hyresgäster med allehanda ting samt att jobba med gården, lekplatsen och övriga ytor som hör bostaden till. Området blir så fint!

I vårens nummer av Bobladet hälsade vi på hemma hos Håkan som flyttat in i en av de nyrenoverade lägenheterna. Läs artikeln här.

Här kan ni läsa sommarbrevet som skickades ut till hyresgästerna. 

Uppdatering v 15:

Under februari och mars har vi jobbat intensivt med uthyrningen och sedermera också inflyttningen på S:t Torgils väg. Det mesta har gått enligt plan och alla lägenheterna är i stort sett uthyrda. Håll utkik i nästa nummer av Bobladet som kommer ut i mitten av maj, då kommer vi hälsa på hos en av ”återvändarna” som får berätta om hur inflyttningen varit!

Informationsbrev vecka 15

Uppdatering v 5:

Månaderna går fort när man har roligt och nu har det hänt massor på S:t Torgils väg! Vid årsskiftet välkomnade vi de första 16 hyresgästerna som flyttade in i den första delen av etapp 1. Projektet går raskt vidare med resten av etapp 1 (som har inflytt 1 mars och och 1 april) och nu även etapp 2 där S:t Torgils väg 5 redan är tomt på hyresgäster.

Visar några foton här nedan på före och efter i kök och badrum. Det blir så fina lägenheter!

Foto på kök, före och efter renovering

Foto på toalett, före och efter renovering

Julbrev

Brev 28 januari

Brev 29 januari

Uppdatering v 48:

Projektet fortlöper och här kan du ta del av informationen som nåt befintliga hyresgästen den här veckan.
St Torgils infobrev 2020-11-25

Uppdatering v 37:

Jaana har skrivit några rader om vart projektet befinner sig just nu. Varsågod att läsa och uppdatera er på det senaste!
Månadsbrev september

Uppdatering v 36:

Efter sommaruppehållet har nu samrådsmötena återupptagits. Läs förra veckans anteckningar här:
Samrådsmöte

Personer som dricker kaffe och har möte utomhus

Så här trevligt hade samrådsgruppen på mötet i juni! Numera hålls mötena utomhus för att alla ska känna sig bekväma och kunna hålla avstånd till varandra.

Uppdatering v 34:

ROT-renoveringen av S:t Torgils väg har startat upp igen efter några veckors semesteruppehåll. 

Under vecka 34–vecka 39 fortsätter arbetet med uppförande av nya trapphus; med armering samt byggnation av våningsplan och väggar. Arbetsdagarna för Asplunds Bygg under dessa veckor bli längre: vardagar 07,00–19,00  och lördagar 08,00-17,00.  

Måndag vecka 34 (ev) och torsdag vecka 37 kommer dessutom arbetsuppgifter utföras  som gör att det kommer att låta extra högt under dagtid. 

Hisschakt

Uppdatering v 30:

Just nu är det sommarstängt på bygget.
Innan man stängde för semestern togs skorstenen ner mellan S:t Torgils 11 och 13.

Husfasad med skorsten och bilparkering i förgrunden                  Byggställning och husfasad

Från vecka 32 och framåt planeras följande arbetsinsatser:
S:t Torgils 15: Spackling och grundmålning. Kök kommer och ska installeras. Väggar ska upp i påbyggnadsdelen. Hängrännor och diverse plåtarbeten.
S:t Torgils 13: Rumsbildning och installationer, el, rör och ventilation. Gipsning av väggar och montering av fönster på påbyggnaden.
S:t Torgils 11: Håltagning. Förberedelse av installationer. Fönstermontage påbyggnaden.

Husfasad med påbyggnad            Byggnadsställning och huskroppar

Påbyggnaden på S:t Torgils väg 15 kommer medföra tre stycken nya lägenheter på 2 ROK. Balkongen som byggs ut mot Andréns väg bjuder på en härlig utsikt!

Vepa på fasad         Byggnadsställning på fasad

Uppdatering v 25:

Samrådsgruppen har haft möte (ute i solen och Covid-anpassat). Man kan konstatera att byggnationen går framåt och det både hörs och syns! Nedan finns anteckningar från mötet att läsa samt ett informationsbrev inför sommaren från ombyggnadssamordnare Jaana.

Samrådsmöte

Informationsbrev inför sommaren

Uppdatering v 17:Byggnadsställning fasad S:t Torgils väg

Nu finns informationsbrevet för april från vår
ombyggnadssamordnare Jaana att läsa här på hemsidan
Det händer massor i projektet nu och det är kul. Ta en promenad och kolla in bygget nu när vädret är så fint!

Informationsbrev april

Uppdatering v 12:

Ombyggnadssamordnare Jaana har skrivit ihop en lägesrapport för projektet.

Uppdatering v 9:

Samrådsgruppen har haft möte. Läs anteckningarna här. Samrådsmöte 27 februari 2020

Uppdatering v 8:

Meddelande från vår ombyggnadssamordnare Jaana som har skickat ut följande meddelande till de hyresgäster som fortfarande bor kvar i kvarteret:

Hej!

Nu har samtliga hyresgäster evakuerats/flyttat från S:t Torgils väg 11-15 och de trapphusen är med andra ord tomställda. Därmed kommer ROT-renoveringen igång ordentligt och istället för att börja med ett trapphus så blir hela S:t Torgils väg 11-15 ett arbetsområde. Ett hus i taget, inkl påbyggnad, kommer därefter att färdigställas. S:t Torgils väg 15 blir klart först med en beräknad arbetstid på ca 1 år.

Kontakta mig gärna för mer information om hyror, flytthjälp, ersättningar eller för övriga frågor. Nyheter om S:t Torgils väg publiceras även på vår nya hemsidas förstasida, på www.kumlabostader.se

Tack för fint samarbete så här långt! Det är roligt att gå till jobbet när man får möta så trevliga hyresgäster.

Med vänlig hälsning

KUMLA BOSTÄDER AB                                                                                    

Jaana Ekeblom
Ombyggnadssamordnare
Tel 019-58 88 15

Uppdatering v 4:

Årets första samrådsmöte har ägt rum. Läs anteckningarna från mötet.
Samrådsmöte.

Uppdatering v 51:

Projektledaren Janne och ombyggnadssamordnaren Jaana har haft rimstuga på kontoret och bifogar följande hälsning till alla berörda av ombyggnationen. God jul!

Julhälsning

Uppdatering v 48:

Projektet börjar nu form och man kan se att stängsel och byggmaterial börjar komma på plats, kul att det är igång! Följande information har delats ut till de hyresgäster som fortfarande bor kvar.

Hyresgästinformation 29 november 2019

Uppdatering v 45:

Igår hade samrådsgruppen möte och ni kan läsa anteckningarna som fördes på mötet här

Uppdatering v 36:

Igår hade samrådsgruppen möte och ni kan läsa anteckningarna som fördes på mötet här

Uppdatering v 34:

Medan det fina vädret håller i sig passar vi på att bjuda in till en grillkväll onsdagen den 28/8.
Välkomna! Inbjudan

Uppdatering v 25:

Samrådsgruppen har genomfört ett andra möte. Här finns anteckningarna från mötet att läsa. Ni hyresgäster som bor på S:t Torgils väg 15 och S:t Torgils väg 11 kommer kontaktas under sommaren för genomgång av ritningar och hyror. Men alla är förstås som alltid välkomna att höra av sig med frågor eller boka tid för möte.

Glad Midsommar önskar Jaana

Uppdatering v 19:

En samrådsgrupp kring ROT-renoveringen av S:t Torgils väg har bildats och ett första möte har genomförts. Samrådsgruppen består av hyresgäster och representanter från Kumla Bostäder och Hyresgästföreningen. Här finns anteckningarna från mötet att läsa

Uppdatering v 10:

Förra veckan genomfördes ett första informationsmöte för hyresgästerna på S:t Torgils väg.
Här finns anteckningarna från mötet att läsa

Uppdatering v 8:

Nu bjuder vi in till ett första informationsmöte för er som bor på S:t Torgils väg. Läs inbjudan här

Uppdatering v 5:

I december skickades en enkät ut till alla boende på S:t Torgils väg. Vi har nu fått in ett antal svar om vilka förväntningar och önskemål som finns när det gäller ny standard på lägenheterna och på utemiljön. Tack för era svar, som vi nu kommer att sammanställa!

Internt har vi samtidigt haft förstudiemöten dvs vi går igenom vilka krav vi har när det gäller energi, teknik, el, storlekar och standard. Vi vet nu att ingen hyresgäst kan bo kvar i sin lägenhet under renoveringen, men vi planerar att erbjuda en tillfällig bostad inom området.

Alla berörda hyresgäster kommer att bjudas in till ett informationsmöte i slutet av februari.

/Jaana

Uppdatering v. 46

Nu har upphandlingen slutförts och det står nu klart att det blir ByggTema som kommer att utföra renoveringen av S:t Torgils väg. Det första man gör är att tillsammans med byggprojektledare Peder Wilhelmsson kalkylera och göra en förstudie för att bestämma hur renoveringen ska genomföras och om man till exempel ska bygga på fler våningar så som bygglovet tillåter. Detta kommer att ta ett antal månader och man räknar med att i februari 2019 ha besked att ge till framförallt hyresgästerna i området.

Rekryteringen av ombyggnadssamordnare är avslutad och tjänsten är tillsatt av Jaana Ekeblom som idag jobbar som uthyrare hos oss. Hon börjar sin tjänst efter årsskiftet och kommer att vara länken mellan projektet och hyresgästerna.

Jaana och Peder kommer att bjuda in alla berörda hyresgäster till ett informationsmöte i februari för att berätta om den kommande renoveringen och hur det kommer att gå till.

Uppdatering v.36:

I detta nu, via upphandling, söker vi en partner att genomföra planerad renovering tillsammans med. Tillsammans genomför vi därefter en förstudie med syfte att klargöra på vilket sätt vi genomför denna renovering på bästa sätt för alla parter. Vi kommer även att rekrytera en Ombyggnadsvärd som kommer att vara hyresgästernas kontaktperson under hela renoveringen. Med stor sannolikhet kommer vi ej påbörja någon renovering innan årsskiftet utan endast planera densamma för att starta under kvartal 1 2019. Dock återkommer vi med mer information under hösten, inte minst för att presentera vår Ombyggnadsvärd.